Klup Kweer

klupkweersticker bij COC Midden-Nederland

Klup Kweer is voor Kweers van 20 tot 35 jaar die op zoek zijn naar laagdrempelige activiteiten. Het doel is om de LHBTIQ+ gemeenschap met elkaar in contact te brengen op een betrokken en inclusieve manier.

Klup Kweer organiseert gemiddeld een activiteit in de maand. Soms is dit een groot evenement, zoals een talent night met 60 deelnemers. En het kunnen ook kleinere activiteiten zijn, zoals een queer-fietstocht. Bij het organiseren van de activiteiten wordt actief geluisterd naar de behoeftes van de ‘kweers’. Via social media wordt gevraagd aan de volgers hoe de volgende bijeenkomst ingevuld zou moeten worden. Klup Kweer is actief in Utrecht, maar organiseert ook evenementen in Amsterdam en wil uitbreiden naar andere steden.

Hoe is Klup Kweer onstaan?

Deze werkgroep is het initiatief van Linde en Veronique. Als vormgever heeft Linde uit verveling een logo ontworpen. Toen zij dit logo deelde met Veronique is het spreekwoordelijke balletje gaan rollen en vond de eerste Klup Kweer-vergadering plaats. Inmiddels hebbener twaalf activiteiten plaatsgevonden, is er een Whatsappgroep met meer dan 100 ‘kweers’ en inmiddels is Klup Kweer een onderdeel van COC Midden-Nederland.

Hoe zien de activiteiten eruit?

Deelnemers geven graag terug dat bij de activiteiten een laagdrempelige, fijne sfeer heerst waar iedereen zich thuis voelt. De activiteiten zijn toegankelijk en divers, zoals een bingo-avond, voetbaltoernooien of een spelletjesmiddag. Via Instagram ben je altijd op de hoogte van toekomstige bijeenkomsten.

Vaak wordt een kleine bijdrage gevraagd voor deelname. Dit maakt het voor de organisatoren makkelijk om bij te houden hoeveel mensen zich aanmelden. Wil je graag naar een event komen, maar protesteert je portemonnee? Neem dan contact op met de werkgroep om te kijken of er een oplossing voor jou is.

Je kunt je voor activiteiten aanmelden via een Google Form. Deze wordt gedeeld via de website en Instagram. Is het totale aantal deelnemers bereikt, dan kom je op een wachtlijst en krijg je bij uitval een berichtje.

Een warm welkom

Het kan spannend zijn om alleen naar een event te komen. De organisatie vindt het toch heel leuk als jij je aanmeldt. Nieuwkomers worden warm ontvangen met een praatje en voorgesteld aan andere nieuwkomers. Via de WhatsApp-groep is het ook mogelijk om te vragen of iemand met je naar de activiteit wil gaan.

Voor meer vragen kun je ook contact opnemen via mail, voor 1 op 1 contact met de organisatoren.