Heb je een vraag over je seksuele identiteit of je coming out/coming in?  Wil je in contact komen met andere LHBTIQ+’ers? (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders, interseksuelen, queers), of ben je op zoek naar een LHBTIQ+-vriendelijke huisarts of -hulpverlener? Wij hebben verschillende mogelijkheden om je bij deze vragen te helpen.


Wat doet het consultteam?

Het consultteam bestaat uit ervaren en professioneel opgeleide vrijwilligers die hulp bieden bij alle vragen over gender-identiteit.


Hoe gaan we te werk?

Na jouw verzoek per e-mail is er telefonisch contact. Daarin kan afgesproken om te komen tot een meer persoonlijke begeleiding. We bespreken daarin jouw hulpvraag en we bekijken of we met gesprekken je verder kunnen helpen. We kunnen bijvoorbeeld helpen om je seksuele identiteit te onderkennen en uit te spreken (coming-out) maar ook met het aanvaarden van jezelf en het uiten van je zelf. We hebben ook zicht op de sociale kaart en alles wat er voor jou / u te doen is (coming-in ) Ook helpen we als je problemen ondervindt met je familie, leefomgeving of werk, of als er sprake is van discriminatie. Als we je niet voldoende kunnen helpen, bekijken we welke medische, psychosociale of juridische hulpverlener dit mogelijk wel kan.

Hulp aan derden
We bieden ook hulp en steun aan derden, zoals familieleden, vrienden, je school of je werkgever.


Neem contact met ons op

Wil jij meer informatie over wat het consultteam voor je kan betekenen? Of wil je geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek aanvragen? Stuur dan een e-mail of gebruik onderstaande button.

Het consultteam bestaat uit Thom, Nanda en Frence. 
Uitspraken van cliënten

Nu besef ik pas hoe dom ik geweest ben om zo lang te lopen piekeren en in mijn schulp te zitten. Door onze gesprekken heb ik veel meer lef gekregen en me zelf geaccepteerd. Ik ben ook van plan me op te geven voor de jongerengroep van het COC

– iemand van 22 jaar


“Dankzij uw adviezen is het contact met onze zoon hersteld. Hij heeft nu het gevoel dat we hem steunen. Gek genoeg heeft het ook geleid tot een beter contact met mijn ex-man.”

– moeder van een homoseksuele jongen


“Ik was vastgelopen op de pesterijen op mijn werk, nota bene bij de politie, maar dankzij de gesprekken met U heb ik nieuw perspectief gekregen en hebben de besproken acties tot zeer bevredigende resultaten geleid. Ik werk nu op een prettig bureau en er is spijt betuigd vanuit mijn oude werksituatie”

– agent van Marokkaanse afkomst


We waren in een doolhof beland nadat onze zoon kenbaar maakte als meisje verder te willen gaan. Je hebt ons allereerst gerustgesteld en samen een plan van aanpak opgesteld. Ook kregen we veel informatie over alle mogelijkheden. Dat geeft duidelijkheid en rust

– ouders van een kind met een transitiewens