Voor veel mensen zijn dit zware tijden. De strenge maatregelen vanwege het coronavirus zorgen voor veel eenzaamheid, verdriet en stress. Hopelijk kunnen wij je met onderstaande tips helpen om het hoofd boven water te houden. Hou vol, dan zien we jullie hopelijk snel weer!

Hieronder hebben wij enkele tips opgesomd als je op dit moment problemen ervaart vanwege de maatregelen rondom het coronavirus. Niet alle informatie hieronder is een onderdeel van COC Midden-Nederland. Maar hopelijk zijn bepaalde tips enorm waardevol.

Voel je nooit te beschaamd om hulp in te schakelen. Vergeet niet dat er altijd een luisterend oor beschikbaar is om je verhalen aan te horen en je zorgen weg te nemen.


1. De Luisterlijn (24 uur per dag)

In het holst van de nacht, in de vroege ochtend of op een feestdag. De Luisterlijn is dag en nacht, het hele jaar door, bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. 

Je kunt de Luisterlijn 24 uur per dag bereiken op 0900-0767. Ook kun je met de Luisterlijn chatten en e-mailen. Meer informatie: deluisterlijn.nl.


2. Switchboard

Switchboard is er voor lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender, intersekse, queer en aseksuele (LHBTIQA +) personen en voor ieder ander die informatie, advies, ondersteuning en een luisterend oor behoeft. Voor een vertrouwelijk contact is Switchboard te bereiken via telefoon, chat en email.

Telefoon: 020-623 65 65 | switchboard.coc.nl

3. Consultteam COC Midden-Nederland

Heb jij behoefte aan eerstelijns psychologische hulpverlening op dit moment? Stuur een e-mail naar [email protected].

Twee ervaren vrijwilligers kunnen je doorverwijzen naar de juiste hulp die je op dit moment nodig hebt. Het consultteam neemt zo snel mogelijk telefonisch of per e-mail contact met je op,nadat je een hulpvraag hebt ingediend.


4. Online contact via onze werkgroepen

COC Midden-Nederland heeft een groot scala aan werkgroepen, die ondanks de coronamaatregelen nog steeds online contactmomenten proberen te faciliteren voor bepaalde doelgroepen.

Je vindt het overzicht van al onze werkgroepen op deze pagina:
https://cocmiddennederland.nl/werkgroepen

Mocht je hier geen passende werkgroep vinden, neem dan contact op met [email protected].


Vragen of contact?

Mocht je met vragen zitten en niet weten waar je precies terecht kunt voor de juiste hulp, neem dan contact op met [email protected].

We proberen binnen één dag te reageren op je vraag.


Heb je acuut hulp nodig vanwege suïcidale gedachten? Neem dan z.s.m. contact op met 113 Zelfmoordpreventie via de chatfunctie op 113.nl of bel gratis naar 0800 – 0113 (24 uur per dag).