GSA Midden-Nederland

Het is ontzettend belangrijk dat iedere scholier of student zichzelf kan en mag zijn op school of tijdens de studie, ongeacht seksuele geaardheid of genderidentiteit. Daarom hebben veel middelbare scholen, hogescholen en universiteiten momenteel een GSA.

Wat is een GSA?

GSA staat voor Gender en Sexuality Alliance. Scholieren, studenten en medewerkers zetten zich vanuit een GSA in om allerlei onderwerpen rondom gender en seksualiteit bespreekbaar te maken op hun (hoge)school, universiteit of in hun organisatie.


Wat kan GSA Midden-NL voor je betekenen?

GSA Midden-NL ondersteunt alle GSA’s in de regio Midden-Nederland. Je kunt bij de coördinatoren van GSA Midden-NL terecht voor advies of om in contact te komen met bijv. andere GSA’s of het landelijke GSA Netwerk. Ook organiseren wij trainings- en ontmoetingsactiviteiten (zoals de jaarlijkse GSA-dagen) om mensen die actief zijn voor GSA’s handvatten mee te geven en om samenwerking tussen GSA’s laagdrempeliger te maken.

Heb je interesse om ook een GSA te starten op jouw school of in jouw organisatie? Of wil je in contact gebracht worden met andere GSA’s?

Neem dan contact op met onze GSA-coördinatoren Rozanne of Erik via [email protected] of bezoek de website van het GSA-Netwerk.


Volg GSA Midden-NL op Instagram

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van GSA’s in de regio Midden-Nederland? Volg GSA Midden-Nederland dan op Instagram! Hoe je ons kunt vinden? Heel simpel: zoek op Instagram naar @gsamiddennl!


Hulp nodig bij (het opstarten van) een GSA?

Wil jij op jouw school aan de slag met een GSA? Of wil je in contact gebracht worden met andere GSA’s in jouw regio of het GSA Netwerk? Neem dan contact op met onze coördinator Rozanne via [email protected].

De GSA-coördinator bij COC Midden-Nederland is het aanspreekpunt voor alle GSA’s in de regio. Ook organiseert de GSA-coördinator trainings- en ontmoetingsactiviteiten om mensen die actief zijn voor GSA’s handvatten mee te geven en om samenwerking tussen GSA’s laagdrempeliger te maken.

Jaarlijks zullen er ook GSA-dagen georganiseerd worden. Op de GSA-dagen staan ontmoeting en kennisdeling centraal.


GSA Onderwijsstandaard

De GSA Onderwijsstandaard biedt docenten, scholen, scholieren, studenten en ouders meer informatie en concrete handvatten over wat je als GSA kunt doen of nastreven: gsaonderwijsstandaard.nl

GSA presentatie - GSA Netwerk GSA Netwerk