Prettig Anders is een Regenboog café voor LHBTIQ+ met een licht verstandelijke beperking. Regelmatig ontmoeten we elkaar en doen we leuke activiteiten. Soms gaan we wat drinken en kletsen we wat, een andere keer gaan we erop uit (film, bowlen, naar een ander regenboog café) en soms praten we met elkaar over onderwerpen die ons bezig houden. Hou deze site in de gaten voor de agenda.

Lid worden van Prettig Anders hoeft niet, je kan je via [email protected] aanmelden voor een activiteit op een bepaalde datum. We vinden het superleuk als je komt!

Regenboog café Prettig Anders is in Utrecht op een vaste locatie. Die vaste locatie is de Silo, Herenstraat 34 in Utrecht. Bekijk hier foto’s van onze locatie. Ook hebben we een uitgebreide routebeschrijving.

Vanaf 2024 gaat Prettig Anders ook de regio in, Prettig Anders on tour! Om de maand organiseren we samen met één van de zorgaanbieders in de regio, een Regenboogcafé op locatie. Superleuk en ook superfijn omdat zorgaanbieders daarmee laten zien dat alle kleuren van de regenboog welkom zijn!


Meer weten?

Onze activiteiten vinden in principe elke 1e zaterdag van de maand plaats op zaterdagmiddag van 14.00 – 17.00 uur. Een enkel keer is het op een andere datum, bijvoorbeeld als er een speciale activiteit is. Houdt onze agenda daarom in de gaten!

Prettig Anders staat ook altijd voor je klaar, heb je een keertje behoefte aan een gezellig gesprek? Of wil je lotgenoten ontmoeten?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Stuur ons een e-mail op [email protected] of word lid van onze Facebook-groep.


Ken je ‘Zonder stempel’ al?

Wist je dat er door heel Nederland activiteiten georganiseerd worden? Op de website van Zonder Stempel vind je de adressen van alle ontmoetingscafés en andere handige informatie.

Handige en praktische documenten:

Toolbox Begeleiden zonder Stempel
Inspiratiekaarten zonder Stempel

Handleiding Ontmoetingsgroepen

Strip Seksuele diversiteit
Strip Seksuele diversiteit eigen professionaliteit
Strip Seksuele diversiteit bespreken cliënt

 


Andere interessante sites
  • Amerpride. Amerpride zet zich in voor seksuele en gender diversiteit binnen Amerpoort. Zij organiseren ontmoetingsbijeenkomsten, geven voorlichting en nog veel meer!
  • De Special Social Club. De Special Social Club organiseert feesten zonder beperkingen! Iedereen heeft het recht op activiteiten waar je blij van wordt, energie van krijgt en waar we met elkaar kunnen zijn. Feesten, daten, sporten en samenzijn met anderen zijn voor velen van ons van onschatbare waarde. Helaas blijft dit soms niet toegankelijk voor veel mensen met een handicap. De Special Social Club brengt daar verandering in.
  • Transcafé LVB. Voor wie is Transcafé LVB? Ben je geboren met een jongens lijf en voel je je vrouw? Ben je geboren met een meisjeslijf en voel je je man? Voel je je man en vrouw, of allebei niet? Of weet je nog niet of je je man of vrouw voelt? En wil je andere mensen ontmoeten die ook transgender gevoelens hebben? Dan is het Transcafé LVB iets voor jou! Iedereen vanaf 18 jaar is welkom. Als je wilt, mag je een iemand mee nemen naar de groep. Bijvoorbeeld een begeleider, familielid of vriend(in).

  • Regenboogmaatjes. Regenboogmaatjes is een initiatief van de Tussenvoorziening in Utrecht. Het leven is niet altijd even makkelijk als je homo, lesbisch, bi, pan, transgender, non-binair of intersekse bent. Als je daarnaast ook nog andere problemen hebt, zoals een psychiatrische diagnose, verslaving of dakloosheid, dan kan dat extra zwaar zijn. Regenboogmaatjes zijn vrijwilligers die graag iets voor een ander willen betekenen. Mensen met het hart op de juiste plek, die hun eigen ervaring willen omzetten naar iets positiefs voor de toekomst.