In de regio van COC Midden-Nederland zijn diverse organisaties werkzaam om op lokaal gebied de belangen te behartigen van de LHBTIQA+ gemeenschap. Zij organiseren activiteiten en staan paraat om inwoners van advies te voorzien.


coming out woerden logo bij COC Midden-Nederland

Coming Out Woerden

Sinds de zomer van 2018 is de projectgroep Coming Out Woerden actief onder de vlag van COC Midden-Nederland. De projectgroep zet zich in voor meer zichtbaarheid van LHBTI-inwoners in de gemeente Woerden.

Coming Out Woerden organiseert verschillende activiteiten in Woerden door het jaar heen zoals een netwerkborrel en ontmoetingsavonden voor transgenders. Ook is de groep actief rondom de jaarlijkse Coming Out Dag op 11 oktober met de organisatie van de Regenboogweek.

E-mail | Facebook


lhbt soest soesterberg afbeelding bij COC Midden-Nederland

LHBT Soest – Soesterberg

Sinds april 2017 organiseert de projectgroep LHBT Soest-Soesterberg een maandelijkse ontmoeting. Elke 3e vrijdag van de maand wordt het LHBT café Soest georganiseerd in d’Oude Enghe.

E-mail | Facebook


IMG 20230830 WA0003 bij COC Midden-Nederland

COC Veenendaal 

Wij zijn COC Veenendaal, bestaande uit 7 vrijwilligers die in juni 2022 bij elkaar zijn gekomen met hetzelfde doel voor ogen: Veenendaal een veiligere (en leukere) omgeving maken voor mensen uit de Queer gemeenschap.

We zijn begonnen met de maandelijkse Roze Donderdag, een gezellige avond met vrije inloop voor iedereen. Hier raken we graag met elkaar in gesprek onder genot van een drankje. De Roze Donderdag vindt elke derde donderdag van de maand plaats, vanaf 20:30 bij Bar&Borrels.

Inmiddels zijn er al evenementen georganiseerd – en staan er nog activiteiten in de planning – voor mensen van 40 jaar en ouder (COC Vintage) én zijn we druk bezig om ook evenementen te organiseren voor jongeren in Veenendaal en omgeving zoals Jong&Out.

We zijn een enthousiast team met grootse plannen en we zien onze toekomst in Veenendaal rooskleurig tegemoet.

Houd onze socials in de gaten voor onze activiteiten.

Mocht je zelf een leuk idee hebben over een activiteit die we zouden kunnen organiseren, laat het ons ook weten!

E-mail | Facebook | Instagram |


Regenboogcafé IJsselstein  

Het Regenboogcafé IJsselstein organiseert zo eens in de zes weken een avond in Theater Pantalone in IJsselstein.

Elkaar ontmoeten en kennismaken staat voorop. Er is ook ruimte voor een kort informatiemoment en muzikale of theatrale optredens. Ieder café weer wat anders en zo voor ieder wat wils. Het café is gratis en de deur staat open voor iedereen. Wil je op de hoogte blijven geef je dan op voor onze nieuwsbrief. En je kunt natuurlijk ook op de website: www.regenboogcafe.nl kijken voor de nieuwe data van het café en wat er dan op het programma staat. Kom eens spontaan binnenlopen.

Het Regenboogcafé in IJsselstein is ontstaan vanuit de behoefte om meer LHBTI’ers uit de regio bij elkaar te brengen. “Ontmoet elkaar in IJsselstein” geldt dus ook voor onze doelgroep.

E-mail | Website | Instagram |

cropped Afbeelding2 1 bij COC Midden-Nederland


Amersfoort 2 bij COC Midden-Nederland

Jong & Proud Amersfoort

Jong&Proud Amersfoort is een LHBTIQ+ club voor jongvolwassenen van 18 t/m 30 jaar. Regelmatig worden er meetings georganiseerd in Amersfoort.

E-mail | Instagram | Facebook | Website


Klup Kweer

klupkweersticker bij COC Midden-Nederland

Klup Kweer is voor Kweers van 20 tot 35 jaar die op zoek zijn naar laagdrempelige activiteiten. Het doel is om de LHBTIQ+ gemeenschap met elkaar in contact te brengen op een betrokken en inclusieve manier.

Klup Kweer organiseert gemiddeld een activiteit in de maand. Soms is dit een groot evenement, zoals een talent night met 60 deelnemers. En het kunnen ook kleinere activiteiten zijn, zoals een queer-fietstocht. Bij het organiseren van de activiteiten wordt actief geluisterd naar de behoeftes van de ‘kweers’. Via social media wordt gevraagd aan de volgers hoe de volgende bijeenkomst ingevuld zou moeten worden. Klup Kweer is actief in Utrecht, maar organiseert ook evenementen in Amsterdam en wil uitbreiden naar andere steden.

Hoe is Klup Kweer onstaan?

Deze werkgroep is het initiatief van Linde en Veronique. Als vormgever heeft Linde uit verveling een logo ontworpen. Toen zij dit logo deelde met Veronique is het spreekwoordelijke balletje gaan rollen en vond de eerste Klup Kweer-vergadering plaats. Inmiddels hebbener twaalf activiteiten plaatsgevonden, is er een Whatsappgroep met meer dan 100 ‘kweers’ en inmiddels is Klup Kweer een onderdeel van COC Midden-Nederland.

Hoe zien de activiteiten eruit?

Deelnemers geven graag terug dat bij de activiteiten een laagdrempelige, fijne sfeer heerst waar iedereen zich thuis voelt. De activiteiten zijn toegankelijk en divers, zoals een bingo-avond, voetbaltoernooien of een spelletjesmiddag. Via Instagram ben je altijd op de hoogte van toekomstige bijeenkomsten.

Vaak wordt een kleine bijdrage gevraagd voor deelname. Dit maakt het voor de organisatoren makkelijk om bij te houden hoeveel mensen zich aanmelden. Wil je graag naar een event komen, maar protesteert je portemonnee? Neem dan contact op met de werkgroep om te kijken of er een oplossing voor jou is.

Je kunt je voor activiteiten aanmelden via een Google Form. Deze wordt gedeeld via de website en Instagram. Is het totale aantal deelnemers bereikt, dan kom je op een wachtlijst en krijg je bij uitval een berichtje.

Een warm welkom

Het kan spannend zijn om alleen naar een event te komen. De organisatie vindt het toch heel leuk als jij je aanmeldt. Nieuwkomers worden warm ontvangen met een praatje en voorgesteld aan andere nieuwkomers. Via de WhatsApp-groep is het ook mogelijk om te vragen of iemand met je naar de activiteit wil gaan.

Voor meer vragen kun je ook contact opnemen via mail, voor 1 op 1 contact met de organisatoren.


Regenboogcafé Mijdrecht 

Gemeente De Ronde Venen vindt het belangrijk dat alle inwoners kunnen meedoen in de samenleving. Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom is op 1 januari 2023 het project Inclusieve gemeente gestart. Met als doel dat De Ronde Venen een inclusieve gemeente wordt, voor alle inwoners, ongeacht leeftijd, culturele achtergrond, gender, inkomen of beperkingen.

De uitvoering van dit project ligt bij Stichting Tympaan-De Baat. Het Regenboogcafé is in Café Kaatje aan de Mijdrechtse Zuwe 69 in de Amstelhoek. Iedereen uit de LHBTIQA+ community of die het omarmt is welkom op elke derde donderdagavond van de maand vanaf 20.00 uur, om er samen een ongedwongen en gezellige avond van te maken, waar iedereen zichzelf kan en mag zijn.

Benieuwd vanuit een bezoeker waarom het Regenboogcafé in Mijdrecht zo belangrijk is? Lees het artikel van Stan (21) op pagina 17 van de Groene Venen: De Groene Venen van 15 maart 2024.

foto persbericht regenboogcafe 19 oktober 1698092360 1 bij COC Midden-Nederland