We blijven onszelf avatar inclusieve RGB bij COC Midden-Nederland

Pride Saturday 2023 Veenendaal

Kom op zaterdag 20 mei naar de Pride Saturday in de Bibliotheek! Geniet van verschillende activiteiten om te vieren dat iedereen zichzelf mag zijn.

Join the party, feel the pride! Love is love. Love is pride.

De dag zal om 10:45 geopend worden door wethouder Martijn Beek van Gemeente Veenendaal. In de hal vind je naast de activiteiten hieronder, ook informatiekraampjes van onder andere COC Midden-Nederland en COC Veenendaal. Ook is er een filmpje te zien met historisch beeldmateriaal van de Historische Vereniging Oud Veenendaal over Gerard Reve en Teigetje & Woelrat.

Foto-expositie: Oudroze

3 mei 2023 t/m 30 mei 2023 | Kunstkubus

Kosten: gratis

agenda oudroze.png.rendition.384.614 bij COC Midden-Nederland

Portretten en verhalen van de oudere generatie LHBTI’s.

Opdat wij niet zullen vergeten hoe zij onze vrijheid bevochten…

Fotograaf/kunstenaar Ernst Coppejans staat met de foto-expositie Oudroze stil bij de ervaringen van de eerste homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen transgenders en intersekse personen (LHBTI’s) die openlijk voor hun geaardheid uit durfden te komen. Dankzij de generatie die de homo-emancipatie tot stand bracht, heeft de huidige lhbtiqa+ gemeenschap een vrijheid die allesbehalve vanzelfsprekend is en die actief moet worden onderhouden.

Coppejans verbeeldt de persoonlijke, inspirerende en soms schokkende – maar ook vooral prachtige en intieme verhalen van deze roze ouderen met Nederlandse en migratie achtergronden.

Praktisch

De foto-expositie is gratis te zien bij de Kunstkubus tijdens de openingstijden van De Cultuurfabriek van 3 t/m 30 mei.

Pride Saturday en expositie Oudroze wordt mede mogelijk gemaakt door MAAK en KF Hein Fonds.

GiGi over ervaringsdeskundigheid in drag

20 mei 2023 | zaterdag | 11:00 – circa 11:30 | centrale hal

Kosten: gratis

agenda gigi.png.rendition.384.614 bij COC Midden-Nederland

Benieuwd hoe het is om drag performer te zijn? GiGi vertelt haar persoonlijke verhaal.

Maak kennis met Robert en zijn alterego GiGi: een drag performer. GiGi heeft hem geholpen te ontdekken wie hij is en wil zijn: de beste versie van zichzelf. Zoals hij zelf zegt: “Gigi is mijn innerlijke kracht aan de buitenkant”.

Op zaterdagochtend 20 mei vertelt GiGi haar persoonlijke verhaal over drag als ervaringsdeskundige. Zij geeft hierbij een kijkje in de wereld van een drag performer en gaat in op de verschillen binnen drag.

Over GiGi / Robert van Middendorp-Lentjes

“Als ervaringsdeskundig adviseur bij een anti-discriminatie voorziening en HBO student Ervaringsdeskundigheid aan de HAN vind ik diversiteit in de maatschappij erg belangrijk. Maar vooral ook wederzijds begrip en respect. Ik ben ervan overtuigd dat we het niet eens hoeven te zijn met elkaar, zolang we elkaars verschillen maar respecteren en vieren.

Het vieren en het samenbrengen van die verschillen is wat ik bij WagaStorm doe als mede oprichter, eventmanager en als mijn alter ego drag performer GiGi. Tijdens WagaStorm evenementen creëren we een veilige ruimte voor letterlijk iedereen.”

Praktisch

Dit mini-college vindt plaats op zaterdag 20 mei van 11:00 tot circa 11:30 uur. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen en foto’s te maken. Het mini-college is gratis toegankelijk in de centrale hal van De Cultuurfabriek. Kom gezellig langs!

Mini-concert: Noah Noordzee

20 mei 2023 | 11:30 – 12.00 uur & 12:15 – 12:45 uur | Centrale Hal

Kosten: Gratis

agenda noah.png.rendition.384.614 bij COC Midden-Nederland

Geniet van muziek en covers van de Veense singer-songwriter Noah Noordzee!

Deze activiteit is onderdeel van Pride Saturday.

Op zaterdag 20 mei treedt Noah Noordzee op in De Cultuurfabriek. Hij zal eigen nummers spelen, maar ter ere van de pride zal hij ook nummers van queer artiesten coveren!

Over Noah Noordzee

Noah Noordzee is een 21-jarige muzikant uit Veenendaal. Hij studeert songwriting aan het Rotterdams conservatorium (Codarts) en zit in zijn derde jaar. Toen Noah 3 jaar oud was kreeg hij zijn eerste gitaar, sindsdien is hij nooit meer gestopt met muziek maken. In zijn nummers staat de tekst erg centraal, hij probeert deze tekst met levendige melodieën vorm te geven.

Praktisch

Noah Noordzee speelt op zaterdag 20 mei twee sets: een van 11:30 – 12.00 uur en een van 12:15 – 12:45 uur. Toegang is gratis, kom gezellig kijken in de hal van De Cultuurfabriek!

COC Café

20 mei 2023 | 15.30 – 17.00 uur | Hal

Kosten: gratis

agenda coc.png.rendition.384.614 bij COC Midden-Nederland

Wees welkom bij deze inloopmiddag van COC Veenendaal!

COC Veenendaal organiseert tijdens Pride Saturday een extra editie van het COC Café in De Cultuurfabriek. Hét café waar iedereen welkom is, ongeacht je gender, geslacht of geaardheid. Je kan op zaterdag 20 mei tussen 15:30 en 17:00 uur aansluiten aan de lange tafel bij Grand Café Blàài. Wees welkom!

Buiten dat het altijd een enorm gezellig is, klinken er ook geluiden als: ‘Hier kan ik echt gewoon mezelf zijn’, ‘nergens anders voel ik me vrij en veilig genoeg om gesprekken zoals hier te hebben’ en ‘wat fijn om hier mensen te ontmoeten die mijn gevoel en situatie herkennen’. Inwoners van Veenendaal (en daarbuiten) van alle leeftijden bezoeken het COC Café. Zo is de jongste bezoeker 16 jaar en de oudste 63 jaar.

COC Café vindt normaliter plaats bij Bar & Borrels, Tuinstraat 14 in Veenendaal, van 20.30 uur tot 23.30 uur op iedere 3e donderdag van de maand.

Het COC Café is erg laagdrempelig en iedereen is dus welkom! Mocht je het toch spannend vinden om te komen, kun je eventueel vooraf een privé bericht sturen via de FB of Instagram pagina (COC Veenendaal). Er is altijd iemand van de organisatie aanwezig, die je zal verwelkomen.

Datum

20 mei 23
Expired!

Tijd

10:45

0 Comments