PLUC bij COC Midden-Nederland

Vogels kijken met PLUC

Vogels kijken met PLUC, zaterdagochtend 13 april

Ga mee met deze leuke excursie naar de Groene Jonker.

De Groene Jonker is een waterrijk natuurgebied vlak bij de Nieuwkoopse Plassen. Het gebied bestaat uit een grote plas, rietkragen en natte graslanden. Deze afwisseling in natuur zorgt voor een bijzonder gezelschap van weidevogels en water/moerasvogels.

Je bent van harte welkom, met en zonder “vogelervaring”. Als je een verrekijker hebt neem die dan mee, we zullen zelf ook een paar extra kijkers meenemen.

We hopen op onder andere lepelaar, geoorde fuut, slobeend, visdiefje, grutto, bruine kiekendief en rietbroedende soorten zoals rietzanger, rietgors en blauwborst. Het is natuurlijk altijd afwachten wat we te horen en te zien krijgen.

We lopen in een open gebied en het kan dan zo ’s morgens nog best koud zijn dus houdt hier rekening mee met je kleding. Wandelschoenen zijn aanbevolen. We lopen zo’n 4 à 5 kilometer en we zullen vaak stilstaan om naar de vogels te kijken.

Vertrektijd is 8.00 uur, verzamelen naast treinstation Utrecht Overvecht aan de Overvechtzijde. We horen graag of je een auto hebt en bereid bent om te rijden.

Waarschijnlijk zijn we rond het begin van de middag terug. Wie zin hebben kunnen aansluitend nog wat drinken, we zien wel hoe dat loopt.

Aanmelden graag voor 10 april via [email protected] (dus niet via een reply op deze mail!)

Het maximum aantal deelnemers is 15.

De autokostenbedragen 4 euro, te betalen aan de chauffeur.

 

PLUC bij COC Midden-Nederland

Datum

13 apr 24
Expired!

Tijd

08:00

Organisator

PLUC
Email
[email protected]

0 Comments