Wat is Jong&Proud?

Niet iedereen voelt zich veilig in hun eigen omgeving om over het onderwerp LHBTIQ+ te praten of om hulp te vragen. Dit geldt ook voor jongvolwassenen die pas net uitvogelen wie ze werkelijk zijn. Jong&Proud is een werkgroep voor LHBTIQ+ jongvolwassenen van 18 tot 30 jaar in Amersfoort. Wij creëren een veilige plek in Amersfoort om samen plezier te hebben en elkaar te ondersteunen.

Hoe is Jong&Proud ontstaan?

Jong&Proud is een werkgroep ontstaan in het najaar van 2019. In dat jaar kwam oprichter Joshua Kraan in contact met Stichting Keiroze, een LHBTIQ+ organisatie in Amersfoort. Voor jongeren tot 18 jaar en volwassenen boven 30 jaar werden activiteiten en verenigingen opgezet, maar daartussen viel een gat. Samen met Keiroze sprak Kraan over de behoefte aan een community voor jongvolwassenen. Zo zag Jong&Proud uiteindelijk het licht.

Samen met drie vrienden begon Kraan met fris enthousiasme aan een nieuwe werkgroep. In oktober 2019 vond de eerste activiteit plaats in Café ’t Koetje in Amersfoort tijdens het Coming Out Festival. De eerste aanmeldingen kwamen binnendruppelen, en later nam Kraan samen met Marjolein du Pree het voortouw in de oprichting.

Wat doet Jong&Proud?

Jong&Proud organiseert om de maand een activiteit. Deze zijn bedoelt om plezier te maken met elkaar of lekker bij te kletsen. Ook mag iedereen zich veilig voelen bij mensen waarmee je veel kan delen over hetzelfde onderwerp, en worden sommige activiteiten gebruikt om leerzame informatie te verspreiden. Zo kan bij een activiteit een film centraal staan, waarbij een nagesprek mogelijk is voor wie daar behoefte aan hebben. Zo helpen we elkaar steunen, helpen, en verhalen met elkaar delen.

Voor Jong&Proud leden zijn er bepaalde privé activiteiten, maar we organiseren ook activiteiten voor niet-leden. Iedereen is welkom en wij verwelkomen allen om lid te worden. Je kunt je als lid aanmelden door ons te benaderen via onze website of social media (Facebook & Instagram).

Amersfoort 2 bij COC Midden-Nederland