Deze maanden willen wij je digitaal kennis laten maken met de hardwerkende en geweldige vrijwilligers van COC Midden-Nederland. Het is nu de beurt aan… bestuurslid Arie van der Vliet!

Hé Arie, wat zijn jouw werkzaamheden als bestuurslid voor COC Midden-Nederland? 

“Ik ben nu al bijna een jaar de penningmeester binnen het bestuur van COC Midden-Nederland. Dat betekent dat ik het overzicht houd over alle financiële zaken van onze organisatie. Maar ik vind het ook fijn om met andere interne aangelegenheden bezig te zijn.”

Hoe ben jij bij COC Midden-Nederland terecht gekomen?

“Dat is een grappig verhaal. Ik kende oud-voorzitter Simom Timmerman al een x aantal jaren, omdat ik samen met hem gekorfbald heb in Vianen. Mede daardoor kende ik COC Midden-Nederland al een beetje. Toen zag ik de vacature van penningmeester voorbij komen en besloot ik te solliciteren.”

Wat is jouw hoogtepunt binnen het vrijwilligerswerk voor COC Midden-Nederland?

“Een van mijn hoogtepunten was natuurlijk de viering van de 70-jarige verjaardag van COC Midden-Nederland. Maar ik vind het daarnaast ook enorm bijzonder dat ons COC altijd zo enorm serieus genomen wordt door alle partijen met wie het COC samenwerkt. Het COC is namelijk niet zomaar een organisatie die af en toe een feestje organiseert. We zijn vooral bezig met belangrijke onderwerpen. En het geeft mij een trots gevoel als dit gewaardeerd wordt door onze leden, maar ook door belangrijke instanties en organisaties uit de omgeving.”

Wat zijn je hobby’s? 

“Ik hou enorm veel van koken!” Daarnaast reis ik graag zoveel mogelijk (als ik geld heb) en heb ik daardoor al veel mooie plekken bezocht. Om te ontspannen ga ik graag naar de sauna of kijk ik een goede film.”

Wanneer heb je voor het laatst luidkeels meegezongen met een nummer? 

“De laatste keer dat ik luidkeels met een nummer meezong was afgelopen december tijdens Het Grote Songfestivalfeest in de Ziggo Dome. Niemand kan zich toch inhouden als ‘De Troubadour’ van Lenny Kuhr door de speakers schalt?”

Wat weten wij niet van je, wat je graag met ons zou willen delen?

“Oh, daar heb ik niet gelijk een antwoord op. Maar je mag me altijd alles vragen. Ik ben namelijk een open boek en ga graag met je in gesprek als je iets wil weten.”

Waarvan zouden jouw vrienden zeggen: “Dat is écht typisch Arie!”?

“Ik ben een enorm sociaal dier, dus ik vind het fijn om altijd goed contact te houden met mensen die ik lief heb. Daarom ga ik graag borrelen met mijn vrienden, maar bijvoorbeeld ook met ex-collega’s.” 

Wie of wat inspireert je om beter te worden in wat je doet?

“Dat is een goede vraag. Ik denk dat mijn zus voor mij mijn grootste inspiratiebron is. Ik was zelf niet echt een modelkind, maar door veel met mijn zus te praten over bepaalde situaties heb ik meer begrip weten te kweken voor andere mensen. Mijn zus heeft mij dus eigenlijk een beter én leuker mens gemaakt en daar ben ik dankbaar voor.” Hoe ziet je ideale weekend eruit?

In welke stad zou je het liefst willen wonen en waarom?

“Ik woon zelf in Gorinchem en dat is een fijne stad, want het heeft een oud en sfeervol centrum waar de terrassen in de zomer gezellig gevuld zijn. Maar als ik een andere stad zou moeten kiezen om in te gaan wonen, dan is dat Barcelona. De sfeer in Barcelona is ontzettend fijn, het eten is lekker, maar het Spaanse klimaat bevalt me ook wel”

Wil je nog iets kwijt aan de lezers? 

“Mijn advies aan de lezers: blijf in alles wat je doet altijd dicht bij jezelf.”

Wil je de andere bestuursleden van COC Midden-Nederland ook beter leren kennen? Dat kan hier:

En wil je ons hieronder volgen op social media? Dat vinden we leuk!