COC Midden-Nederland is op zoek naar een nieuwe coördinator voor Prettig Anders!

Published by Secretaris COC Midden-Nederland on

We zoeken een nieuwe (vrijwillige) coördinator. De coördinator van Prettig Anders is het eerste aanspreekpunt voor LHBTIQ+’ers met een licht verstandelijke beperking.

Wat is Prettig Anders? Prettig Anders is een gezelligsheidsclub voor LHBTIQ+’ers met een licht verstandelijke beperking. Onder begeleiding van een aantal vrijwilligers organiseren we regelmatig activiteiten. Meestal drinken we gewoon gezellig een drankje en praten we over alles wat ons bezig houdt.

Wat ga je doen?

 • Doorstart geven aan de werkgroep Prettig Anders;
 • Organiseren van activiteiten, zoals cafe, film kijken, samen koken, themamiddagen, of het gezamenlijk bezoeken van evenementen zoals de botenparade in Utrecht;
 • Het creëren van een veilige omgeving tijdens de activiteiten;
 • Het beantwoorden van eventuele vragen (vanuit de doelgroep zelf) of vragen van inhoudelijke aard (en waar dat niet mogelijk is: doorverwijzen naar andere organisaties);
 • Het beantwoorden van vragen van begeleiders of familieleden van deelnemers;
 • Het op de hoogte houden van het bestuur over het reilen en zeilen binnen de groep. Jij bent… … iemand die affiniteit heeft met deze doelgroep;
  … barst van de energie om jouw creativiteit in het organiseren van de bijeenkomsten te steken;
  … iemand die goed prioriteiten kunt stellen.
  … iemand die laagdrempelig benaderbaar is en gebruikt een heldere en eenvoudige taal;
  … iemand die structuur kan aanbrengen binnen de groep;
  … iemand die een balans kan brengen tussen veilige nabijheid en gepaste afstand kan bewaken;
  … en je hebt veel zin om je op mooie wijze in te zetten voor de LHBTIQ+ gemeenschap in de provincie Utrecht en omgeving!

Wat krijg je ervoor terug?

 • Een enorm netwerk! Als coördinator heb je veel contact met personen binnen de vereniging;
 • Een schitterende vermelding op je cv;
 • Per kwartaal een (minimale) onkostenvergoeding;
 • En vooral een onvergetelijke tijd vol met mooie herinneringen en nieuwe vrienden. Over COC Midden-Nederland Het COC zet zich al sinds 1946 in voor gelijke rechten, emancipatie en sociale acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTIQ+’s). COC Midden-Nederland focust zich sinds 1950 op het werkgebied Midden-Nederland. Dit omvat alle gemeenten in de provincie Utrecht, maar ook enkele gemeenten in Gelderland en Zuid-Holland. COC Midden-Nederland houdt zich bezig met veiligheid, (politieke) belangenbehartiging en activiteiten voor kwetsbare doelgroepen waaronder jongeren, 50-plussers, vluchtelingen, vrouwen en LHBTIQ+’s met een fysieke of verstandelijke beperking.

Ook geeft COC Midden-Nederland voorlichting op scholen en bieden wij eerstelijns psychologische
hulpverlening. Daarnaast proberen wij alle vormen van discriminatie een halt toe te roepen. Dit doen wij in alle gemeenten in het gebied Midden-Nederland.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op!

Lijkt het jou een mooie uitdaging om deze toffe functie op je te nemen?
Neem dan contact op met Mirjam van Eerde via [email protected]. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismakingsgesprek!

 

Categories: Nieuws