Op donderdag 1 april is het precies twintig jaar geleden dat in Nederland (als eerste land wereldwijd) het burgerlijk huwelijk opengesteld werd voor personen van hetzelfde geslacht. En dat gaan we vieren!

Wij roepen iedereen op om op donderdag 1 april de regenboogvlag te hijsen om deze bijzondere dag te vieren. Nog steeds zijn er teveel landen waarin men niet de vrijheid heeft om met de persoon van zijn/haar/hen voorkeur te trouwen. Bovendien verbood het Vaticaan hun achterban onlangs om huwelijken tussen personen van hetzelfde geslacht te zegenen.

Hang op 1 april daarom allemaal je regenboogvlag vol trots op!

Gemeente Utrecht doet mee

De Gemeente Utrecht heeft ook toegezegd om de regenboogvlag op te hangen op 1 april.

Ilse Raaijmakers van de Utrechtse PvdA vroeg aan de gemeente aandacht te besteden aan dit jubileum. “Een aantal maanden geleden hebben we de voortgang van de regenboogagenda besproken. Toen heb ik dit al aan de orde gesteld. Het leek mij een mooi moment om bij stil te staan.”

De gemeente heeft volgens Raaijmakers nu besloten om op 1 april de regenboogvlag uit te hangen. Dit zal onder andere worden gedaan bij het Stadskantoor. “Hopelijk volgen nog meer Utrechters dit voorbeeld”, aldus Raaijmakers. Tegelijkertijd roepen verschillende organisaties, waaronder COC Nederland en de Gaykrant, alle Nederlands op om op 1 april de vlag uit te hangen.

Dus… doe jij ook mee op 1 april? Laten we Nederland overspoelen met regenboogkleuren!

Categories: Nieuws