Fotografie door Elvin Boer | Instagram: Elvins Fotografie

De komende tijd willen wij je digitaal kennis laten maken met de hardwerkende en geweldige vrijwilligers van COC Midden-Nederland. Het is nu de beurt aan… de secretaris van ons bestuur: Harry Mereboer!

Hé Harry, vertel eens iets over jezelf!

“Mijn naam is Harry Mereboer en ik ben sinds eind vorig jaar de secretaris van het bestuur van COC Midden-Nederland. Dit houdt onder andere in dat ik alle binnenkomende post, e-mails, telefoontjes en andere verzoeken verzamel, maar ik stel ook agenda’s op voor het bestuur en hou me bezig met alle plannen voor de toekomst van COC Midden-Nederland.”

Hoe ben je bij COC Midden-Nederland terechtgekomen?

“Tijdens mijn studententijd werkte ik in de welbekende Wolkenkrabber, maar daarna vertrok ik naar de Noord-Hollandse kust om daar mijn eigen horeca-bedrijf op te bouwen. In juli vorig jaar keerde ik terug naar Utrecht en nu woon ik in een mooi appartementje in Wijk C, dichtbij het bruisende uitgaansleven van deze stad. Na mijn terugkeer bekroop me het gevoel dat ik graag iets wilde betekenen voor de LHBTI-gemeenschap in deze stad. Ook wilde ik meer mensen leren kennen. Daarom besloot ik secretaris voor COC Midden-Nederland te worden.”

Wat is jouw hoogtepunt tot nu toe?

“Ook al ben ik nog niet lang secretaris, toch heb ik al mooie momenten meegemaakt in het bestuur. Een welbekend hoogtepunt was het 70-jarige bestaan, afgelopen januari. Maar mijn persoonlijke hoogtepunten zijn toch wel de lieve, kwetsbare, verdrietige, maar vooral krachtige berichten die ik onder andere via onze mailbox voorbij zie komen vanuit onze doelgroep. Dat kleine sentiment doet me veel en ik vind het bijzonder om als secretaris het eerste contactpunt te zijn tussen onze doelgroep en het COC.”

Is er iets dat we (nog) niet van jou weten?

“Naast mijn werk voor COC Midden-Nederland, run ik met een prachtig team ook een eetcafé in het Noord-Hollandse Groet, in de duinen dichtbij Schoorl. Bovendien ben ik dankzij donorschap de trotse papa van twee mooie kinderen, samen met twee mama’s.”

Hoe ziet jouw ideale weekend eruit?

“Door mijn werk begint mijn weekend meestal pas op dinsdag. Dan kom ik thuis in Utrecht na een weekend hard werken in mijn horecazaak in Groet. Wat ik dan vooral doe? Vaak kook (lees: bestel) ik een lekkere maaltijd voor mezelf of voor familie en vrienden. Ook vind ik het fijn om stevig te sporten of een spannende film of serie te kijken. En natuurlijk doe ik ook graag een borrel of twee op de Oudegracht.”

Welke bekende persoon is voor jou een inspiratiebron?

“Mijn thuissituatie was als kind niet zo top. Ouders verwikkeld in een jarenlange vechtscheiding, een ernstig zieke maar zeer trotse (en lieve) moeder en veel geldproblemen waren ingrediënten voor een best pittige jeugd. In die tijd haalde ik veel inspiratie uit de levensloop van Tina Turner. Het lukte haar namelijk om zichzelf uit een moeilijke en gewelddadige relatie te wurmen, zonder negatief te worden. Ik vond het als kind al inspirerend hoe zij zichzelf hervond en bleef uitgaan van haar eigen kracht en energie, zonder haar boosheid of verdriet op anderen te richten. Dat voorbeeld probeer ik nog steeds in mijn eigen leven na te streven in moeilijke situaties.”

Waar ben jij écht trots op?

“Doordat ik opgegroeid ben in een moeilijke thuissituatie, werd ik verplicht jong volwassen. Uiteindelijk pakte dit goed uit, want het heeft me een sterker mens gemaakt. Het heeft me namelijk gevormd voor het leven. Ik ben hierdoor best wel trots op mijn vermogen om goed te reageren in moeilijke situaties.”

Doldwaze dilemma’s

We hebben ook een aantal dilemma’s voorgelegd aan onze secretaris Harry. Zo leer je hem in een mum van tijd nóg beter kennen!

  • Kat of hond?

“Sowieso hond!”

  • Zomer of winter?

“Dan kies ik voor zomer, maar eigenlijk lente.”

  • Comedy of horror?

“Klinkt gek, maar toch horror. Ik hou wel van een beetje spanning.”

  • Boxers of slipjes?

“Boxers.”

  • Frikandel of kroket?

“Kroket. Maar vooral vanwege het feit dat medebestuurslid Erik van mij een fijnproever heeft gemaakt op het gebied van kroketten.”

  • Wijn of bier?

“Absoluut wijn. Om precies te zijn: verdejo (red. een Spaanse witte wijn). Ook al brouw ik thuis stiekem wel bier!”

Wil je de andere bestuursleden van COC Midden-Nederland ook beter leren kennen? Dat kan hier:

En wil je ons hieronder volgen op social media? Dat vinden we leuk!