PinkPanel 2021: enquête voor veiligheid en discriminatie

Published by Laura van Nieuwenhuijze on

Jaarlijks voert Artikel1 de PinkPanel-enquête uit om onderzoek te doen naar de discriminatie-ervaringen en veiligheidspersonen van LHBTIQ+ personen. Dit is in opdracht van Gemeente Utrecht, die met de resultaten een inzicht krijgen dat uit meldingsaantallen nog ontbreekt. Discriminatie wordt regelmatig niet gemeld, en een groot deel van onze community verbergt zich achter gedrags- of uiterlijke veranderingen om henzelf veilig te stellen.

Door het invullen van PinkPanel 2021 beantwoord je vragen over hoe veilig je je voelt en je ervaringen in onder meer je eigen buurt, tijdens het werk, of op school. Maar ook in de zorg, bij overheidsinstanties en tijdens het sporten. Hoe meer mensen de enquête invullen, hoe beter. Deze vul je overigens anoniem in.

De resultaten worden besproken met partners zoals de Gemeente Utrecht, COC Midden-Nederland en in platforms zoals de Adviescommissie LHBTIQ+ en het regionaal veiligheidsoverleg. Bekijk hier de resultaten van Pink Panel 2020/2021, die eerder dit jaar werden gepubliceerd.

Heb je een discriminatie-ervaring die je wilt melden? Of had je een onveilig gevoel? Of heb je gezien dat iemand anders iets overkwam? Melden kan altijd via We Blijven Onszelf.

Categories: