Wat doet Zeist Inclusief? 

Zeist Inclusief is een projectgroep welke onderdeel uitmaakt van COC Midden-Nederland. Deze werkgroep is ingericht na een aantal bijzonder mooie inwonersavonden welke de Gemeente Zeist en COC Midden-Nederland hebben georganiseerd. Hieruit is sterk de wens en behoefte komen om activiteiten voor LHBTIQ+ te organiseren in de Gemeente Zeist. Deze projectgroep is dus nog heel nieuw! Dit wil zeggen dat nog niet alles in beton gegoten is en daarom gaan we graag aan de slag met een coördinator Zeist Inclusief om de portefeuille af te stemmen. 

Achtergrond 

Zeist Inclusief gaat onder andere aan de slag met het organiseren van ontmoetingen voor LHBTIQ+. Dit kunnen filmavonden zijn, maar ook een laagdrempelige avond waarin je nader kunt kennismaken door bijvoorbeeld een borrel te organiseren in één van de mooie kroegjes in Zeist. Ook kun je denken aan het organiseren van een mooie fietstocht of bootcamp. Kortom; divers programma met activiteiten waarin LHBTIQ+’ers elkaar kunnen ontmoeten. En dit op diverse gebieden rekening houdend met de wensen en behoeften van de LHBTIQ+ inwoners. 

Ook zou Zeist Inclusief dé sparringpartner kunnen worden voor de Gemeente Zeist en COC Midden-Nederland als het gaat om waar we nog aan kunnen werken. Waar kan de Gemeente Zeist nog meer op in gaan zetten volgens de deelnemers van Zeist Inclusief? Deze vraagstukken willen wij natuurlijk heel graag met de inwoners en deelnemers van de Gemeente Zeist bespreken. 

Om de werkgroep en de activiteiten te coördineren, zijn wij misschien wel op zoek naar jou!. Is dit iets voor jou? 

Ben jij onze coördinator? 

Als coördinator Zeist Inclusief zorg je dat de maandelijkse activiteiten op tijd georganiseerd en gepromoot zijn en dat de activiteiten op rolletjes lopen en netjes worden afgerond: met nadrukkelijk aandacht voor dat de deelnemers zich welkom en veilig voelen. Dit doe je als coördinator met ondersteuning van de actieve vrijwilligers. 

Takenpakket 

Je zorgt ervoor dat: 

  • er op tijd een maandelijkse activiteit en bijpassende locatie is geregeld, zowel voor meetings als de andere (overkoepelde) evenementen; 
  • dat de activiteiten veilig en welkom zijn. Je bent daarbij aanspreekpunt wanneer er (een vermoeden tot) ongewenst gedrag is; 
  • je draagt zorg voor een netjes verloop en afronding van de activiteitenavonden zodat de locaties waar we gebruik. Hierbij stem je na afloop even af met de locaties; 
  • je draagt zorg voor de promotie van de georganiseerde activiteiten van Zeist Inclusief (via de website van COC Midden-Nederland, nieuwsbrief, Facebook, Instagram etc.); 
  • je aanspreekpunt bent voor vragen van deelnemers en betrokken organisaties aangaande de activiteiten; 
  • er vrijwilligers geworven worden wanneer nodig; 
  • het opmaken van een begroting en jaarplan. 

We zoeken iemand die affiniteit heeft met de doelgroep en die zich in wil zetten door… 

  • het overzicht te houden 
  • taken te delegeren onder de vrijwilligers en na te gaan of deze op tijd gedaan zijn 
  • duidelijk te communiceren met de vrijwilligers 
  • bij alle activiteiten aanwezig te zijn als coördinator en tevens aanspreekpunt 
  • die ten alle tijde het belang van de deelnemers voorop stelt door goed te luisteren en ze allen te accepteren zoals ze zijn, hierin geen onderscheid te maken. 
  • Beschikbaar is voor gemiddeld 4 uur per week, met het zwaartepunt in de week van de maandelijkse activiteit. 

Lijkt dit je leuk en ben jij lekker enthousiast, kun je organiseren en op een prettige manier samenwerken, dan zoeken we jou! 

Meer informatie? Of direct reageren? Stuur jouw (korte) motivatie + CV naar: [email protected] en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op! 

Categories: Nieuws