Vacature: Grown Up Queers zoekt vrijwilligers!

Published by Secretaris COC Midden-Nederland on

Over Grown Up Queers (GUQ)

GUQ is een werkgroep van COC Midden-Nederland die activitenmiddagen/meetings organiseert in het werkgebied van COC MNL voor LHBTQI+ jongvolwassenen van 18-32 jaar. De meetings zijn een ontmoetingsplek en een plek waar vrijuit gesproken kan worden over LHBTQIA+gerelateerde onderwerpen. De meetings vinden plaats in verschillende plaatsen in Midden-Nederland (voorwaarde: goede ov-verbinding). Daarnaast is er een WhatsAppgroep voor deelnemers die dient als veilige community voor de groep.

Voor een beeld van de activiteiten die wij organiseren, zie onze Instagrampagina: https://www.instagram.com/grownupqueers/

De vrijwilligersfunctie

Als organisator en begeleider medeorganiseer je de activiteiten samen met de coördinator en andere vrijwilligers, en ben je daarnaast begeleider voor jongvolwassenen (wanneer zij met vragen, zorgen, problemen of andere dingen zitten). Samen met de coördinator en andere vrijwilligers zorg je dat de activiteiten op tijd georganiseerd en gepromoot zijn en dat de activiteiten op rolletjes lopen: met nadrukkelijk aandacht voor dat jongvolwassenen zich welkom en gehoord voelen. Daarnaast heb je een signaalfunctie als het gaat om het welzijn van de jongvolwassenen. Heb je het idee dat er problemen zijn (psychische problemen bij een individu bijv. of een conflict tussen deelnemers), dan zoek je contact met de betreffende personen en denk je mee over een oplossing d.m.v. een gesprek, verwijzing naar hulp, of op een andere manier, altijd in overleg met de coördinator.

Je…

– zorgt dat er op tijd een activiteit en locatie zijn geregeld

– zorgt dat er volop promotie plaatsvindt om jongeren er van op de hoogte te laten zijn (via social media, een appgroep, etc.)

– bent een luisterend oor voor deelnemers

– houdt extra in de gaten of iedereen zich geaccepteerd voelt, tijdens de activiteiten en in de WhatsAppgroep

– signaleert eventuele problemen en onderneemt actie om het op te lossen

– maakt onderwerpen bespreekbaar als deze problemen opleveren (bijv. als iemand met ‘zij’ aangesproken wordt terwijl diegene met ‘hen’ aangesproken wil worden)

– bent aanspreekpunt tijdens de activiteiten voor vragen over GUQ

We zoeken iemand die affiniteit heeft met de doelgroep en die zich in wil zetten door:

– duidelijk te communiceren hoe de activiteit verloopt en wat de afspraken zijn met de deelnemers

– bij alle activiteiten aanwezig te zijn als organisator en begeleider

– ten alle tijde het belang van de doelgroep voorop te stellen, door goed te luisteren en ze allen te accepteren zoals ze zijn

– op originele manieren jongvolwassenen een veilige ontmoetingsplek te bieden

Herken je je in bovenstaande en ben jij empathisch, proactief, kun je organiseren, en op een prettige manier samenwerken, dan zoeken we jou!

Bij voorkeur zoeken we iemand tussen de 25 en 35 jaar uit de regio Midden-Nederland. Het aantal uren dat je per week besteedt aan deze vrijwilligersfunctie is in overleg. Denk aan één activiteit en vergadering per maand, en daarnaast taken die je in je eigen tijd kan plannen. Daarnaast organiseren we in juni een kamp (weekend weg). Dit organiseren we met een ander/uitgebreider groepje vrijwilligers dan de vrijwilligers van de maandelijkse activiteiten. Idealiter help jij ook mee met de organisatie en ga je ook mee op kamp. In de maanden februari-juni zullen er extra vergaderingen voor het kamp zijn en zal je ook meer tijd besteden aan de organisatie van het kamp. Dit gaat allemaal in overleg met de andere vrijwilligers.

Wat krijg je ervoor terug?

– Ervaring opdoen met het coördineren en organiseren van groepsactiviteiten

– Zelf deelnemen aan leuke activiteiten

– Een uitbreiding van je netwerk

– Gezelligheid tijdens en na vergaderingen met de andere vrijwilligers

– Kunnen deelnemen aan activiteiten van COC

– Jaarlijks een leuke vrijwilligersdag vanuit COC MNL

– Reiskostenvergoeding

Enthousiast geworden? Stuur een mailtje met wat informatie over jezelf en je motivatie voor deze vrijwilligersfunctie naar [email protected]. Ook voor vragen kan je ons mailen. De coördinator Maaike zal contact met je opnemen.

Categories: Nieuws