Wat is Liefde in Meervoud?

Liefde in Meervoud is een nieuw te starten werkgroep van COC Midden-Nederland die gericht is op personen die leven volgens consensuele non-monogamie (CNM)* en polyamorieprincipes of hierin interesse hebben, en op personen die over deze thema’s inhoudelijk meer willen weten.

Door de werkgroep Liefde in Meervoud zullen bijeenkomsten georganiseerd worden waarin het aanreiken en uitwisselen van informatie over consensuele non-monogamie centraal staat. Dit kan door middel van het uitnodigen van gastsprekers, het bekijken van documentaires, het in gesprek gaan over bepaalde thema’s, of op andere manieren. Daarnaast zijn de bijeenkomsten momenten van ontmoeting.

Tot slot is de werkgroep Liefde in Meervoud ook een aanspreekpunt voor individuen met vragen over consensuele non-monogamie en polyamorie, waarbij de vrijwilligers waar nodig doorverwijzen naar andere organisaties met kennis over en ondersteuning op deze onderwerpen.

*Consensuele non-monogamie gaat over relatievormen waarbij partners in overleg en afstemming kiezen voor non-monogamie (vandaar de toevoeging consensueel). Dit is aan de orde bij verschillende vormen van open relaties, het hebben van meerdere relaties naast elkaar (waarbij betrokken partners hiervan op de hoogte zijn), liefdesrelaties tussen meer dan twee mensen, etc. 

Wat ga je doen?

Als ondersteuner bij de werkgroep Liefde in Meervoud houd je je o.a. bezig met:

  • Het mede uitwerken van de activiteiten en bijeenkomsten.
  • Bijdragen aan een veilige omgeving, door ook het aanspreekpunt te zijn tijdens activiteiten.
  • De coördinator helpen bij taken in de organisatie.
  • De promotie van activiteiten.
  • Meedenken over de verdere vormgeving van de werkgroep.

Meer weten?

Ben je in deze rol geïnteresseerd, neem dan contact met ons op voor een kennismaking! Ook voor vragen over deze vacature kun je contact met ons opnemen. Je bereikt ons via [email protected].

Categories: Nieuws