COC Midden-Nederland en Art. 1 Midden-Nederland organiseren op vrijdag 7 mei om 19:30 uur via Zoom een online panelgesprek over LHBTIQ+ veiligheid. Bijzondere gasten gaan met elkaar in gesprek over discriminatie, intimidatie en geweld. Teveel LHBTIQ+’ers zijn hier nog dagelijks het slachtoffer van.

Onder leiding van gespreksleider Laura van Nieuwenhuijze (voorzitter COC Midden-Nederland) gaan onderstaande sprekers met elkaar in gesprek over discriminatie, geweld en intimidatie binnen de LHBTIQ+ gemeenschap:

🍀 Miriam van der Have | NNID, Nederlandse organisatie voor seksediversiteit;
🍀 Rachied Soebhan | Coördinator Respect2Love
🍀 Pepijn Zwanenberg | Raadslid Gemeente Utrecht, initiatiefnemer regenboogzeebrapad
🍀 Remke Verdegemen | Transgender Netwerk Nederland
🍀 Laura van Nieuwenhuijze | Gespreksleider namens COC Midden-Nederland

Zorgwekkend rapport LHBTIQ+ acceptatie

Uit een recent rapport gepubliceerd door onderzoeksinstituut Movisie, blijkt dat de LHBTIQ+ gemeenschap nog steeds regelmatig te dealen heeft met negatieve reacties en geweld. Een groot gedeelte van de LHBTIQ+ gemeenschap meldt nog steeds jaarlijks te maken te hebben met discriminatie en geweld. Daarom is het enorm belangrijk om nu een gesprek te voeren over (o.a.) LHBTIQ+ discriminatie op straat, op de werkvloer en in de zorg.

Meldplaform #WeBlijvenOnszelf

COC Midden-Nederland en Art. 1 Midden-Nederland zijn samen het meldplatform weblijvenonszelf.nl gestart. Hierdoor is het voor inwoners van de provincie Utrecht enorm eenvoudig om LHBTIQ+ discriminatie te melden. Snel en anoniem. Bijvoorbeeld voor personen die geen aangifte durven of willen doen.

Kijk je mee naar het panelgesprek?

Volg het panelgesprek over LHBTIQ+ veiligheid op vrijdag 7 mei vanaf 19:30 uur via deze link. Je hoeft je niet aan te melden of te registeren om het gesprek te volgen. Heb jij zelf nog onderwerpen die je besproken wil zien door de tafelgasten? Laat het weten door een e-mail te sturen via [email protected]. Hopelijk tot dan!

Het panelgesprek wordt ook uitgezonden via de Facebook-pagina van COC Midden-Nederland.

Mocht jij het slachtoffer zijn van LHBTIQ+ discriminatie of -geweld, meld dit dan eenvoudig en snel (en anoniem) via www.weblijvenonszelf.nl.👈

Categories: Nieuws