Vrijwilligersvacature GSA-coördinator voor MBO, HBO, WO

Published by COC Midden-Nederland on

Er vormen zich steeds meer Gender & Sexuality Alliances binnen binnen MBO’s, HBO’s en universiteiten (naast de vele GSA’s die er op middelbare scholen inmiddels zijn).

GSA’s zijn groepen personen bestaande uit betrokken studenten, docenten en/of medewerkers van de betreffende onderwijsinstelling/organisatie. Zij organiseren acties en activiteiten om genderdiversiteit en seksuele diversiteit zichtbaar te maken, te normaliseren, en te vieren.

Voor deze GSA’s (die zelfsturend zijn) is het fijn om een aanspreekpunt te hebben als ze vragen hebben, en om deel te kunnen nemen aan trainingen, of om een weg te vinden om te kunnen netwerken en sparren met andere GSA’s.

Wij zijn op zoek naar een GSA-coördinator die specifiek zich in zal zetten voor GSA’s binnen MBO, HBO, WO, en daarnaast eventueel ook kan meedenken met (startende) GSA’s in bijvoorbeeld het bedrijfsleven.

We zoeken iemand die:

  • Enigszins bekend is met het onderwijs, ofwel MBO, HBO of WO of een combi ervan (maar we snappen ook dat er misschien tijd nodig is hierin nog bekender te raken, dat is geen probleem)
  • Een aanspreekpunt wil zijn voor vragen en/of advies
  • (Online en offline) trainingen wil organiseren om GSA’s te versterken/handvatten/voorbeelden mee te geven
  • (Online en offline) trainingen wil organiseren om GSA’s te starten
  • Ontmoetingsevenementen wil organiseren waar GSA-leden andere GSA-leden kunnen leren kennen en ideeën uit kunnen wisselen
  • Mooie voorbeelden wil verzamelen en delen van geslaagde GSA-activiteiten (de vorm van hoe dat gedeeld kan worden is daarin nog vrij)

Iets voor jou?

Mail dan een korte motivatie naar [email protected] en we maken graag even kennis om te zien of jij onze nieuwe GSA-coördinator wordt voor MBO, HBO, WO! Heb je eerst nog een vraag? Ook dan kun je even mailen naar [email protected] .

image bij COC Midden-Nederland