COC Midden-Nederland en Art. 1 Midden-Nederland lanceren vandaag samen de bijzondere online campagne #WeBlijvenOnszelf om aandacht te vragen voor de discriminatie en het geweld jegens de LHBTIQ+ gemeenschap.

Vanaf maandag 12 april verspreiden COC Midden-Nederland en Art. 1 Midden-Nederland iedere maandag een aangrijpende animatievideo via hun website, socialmediakanalen en YouTube. In zes aangrijpende animatievideo’s wordt op indrukwekkende wijze vertoond waar de LHBTIQ+ gemeenschap nog dagelijks mee te kampen heeft. Fysiek geweld, (digitale) discriminatie, scheldpartijen en andere thema’s zijn voor LHBTIQ+’ers aan de orde van de dag. Hier hopen beide organisaties meer aandacht voor te vragen met behulp deze animatievideo’s, verspreid over zes weken.

Bekijk hieronder de eerste indrukwekkende animatie van de #WeBlijvenOnszelf-campagne:

Meld LHBTIQ+ discriminatie altijd via #WeBlijvenOnszelf

Uit onderzoek van kennisinstituut Movisie blijkt dat LHBTIQ+ discriminatie nog steeds aan de orde van de dag is. Volgens dit zorgwekkend rapport zijn LHBTIQ+’ers veel vaker het slachtoffer van fysiek geweld en discriminatie vanwege hun seksuele voorkeur of genderidentiteit.

Daarom is het meldplatform #WeBlijvenOnszelf voor LHBTIQ+ discriminatie, opgericht door COC Midden-Nederland en Art. 1 Midden-Nederland, nog steeds van groot belang. Via het gezamenlijke initiatief weblijvenonszelf.nl hopen zij het enorm eenvoudig te maken om melding te maken van LHBTIQ+ discriminatie. Dit kan anoniem en is zo gebeurd.

Met het meldplatform #WeBlijvenOnszelf hopen beide organisaties de drempel te verlagen om LHBTIQ+ discriminatie te melden. Alleen door het doen van meldingen en aangiften komt er inzicht in de grootte van dit probleem en kan er nieuw beleid worden gemaakt. Zodat we uiteindelijk allemaal onszelf kunnen zijn en blijven in de openbare ruimte.

Zes indrukwekkende animaties

Vanaf vandaag tot en met 17 mei (IDAHOT, de Internationale Dag tegen Homo-, Bi- en Transfobie) verschijnt er iedere maandag een nieuwe animatie op de socialmediakanalen, YouTube en website van COC Midden-Nederland en Art. 1 Midden-Nederland. De animaties tonen verschillende situaties die als ingrijpend, bedreigend of traumatisch ervaren kunnen worden. Als dit jou of iemand in je omgeving is overkomen, dan is het belangrijk om dit te melden via weblijvenonszelf.nl

Hoe werkt #WeBlijvenOnszelf?

Iedere melding wordt zorgvuldig opgepakt door professioneel getrainde en intersectioneel sensitieve medewerkers. Zij staan de melder bij met een persoonlijk gesprek of met het aangaan van een procedure, afhankelijk van het soort melding. Bij spoed dient men nog steeds 112 te bellen.

Meer informatie of vragen?

Neem bij vragen contact op met Laura van Nieuwenhuijze, voorzitter COC Midden-Nederland.
Contactgegevens: +31 6 29241837 of [email protected].

Categories: Nieuws