COC Midden Nederland komt op voor de belangen van LHBTIQA+-ers in de regio. Dat doen we onder meer door op gemeentelijk en provinciaal niveau belangrijke onderwerpen te agenderen, door allianties te bouwen en door activiteiten te organiseren of te ondersteunen voor LHBTIQA+-ers. Eén van de doelgroepen is de groep LHBTIQA+ers met een verstandelijke beperking. In 2023 en 2024 zijn er op initiatief van COC Midden Nederland en Philadelpia een aantal bijeenkomsten georganiseerd met een groeiend aantal zorgaanbieders om kennis te maken en uit te wisselen hoe de LHBTIQA+ers in de regio op dit moment bij de zorgaanbieders in beeld zijn en wat er al bedacht en gedaan wordt aan ondersteuning en activiteiten voor deze doelgroep.

Vanuit deze eerste ontmoetingen zijn er twee belangrijke initiatieven ontstaan ter versterking van de doelgroep LHBTIQA+ers met een verstandelijke beperking. Vanaf 2024 is regenboogcafé Prettig Anders on tour, waarin de COC vrijwilligers van het regenboog café samen met een zorgaanbieder een regenboogfeestje organiseren op locatie.
Daarnaast is  vanuit het overleg een alliantieverklaring ontwikkeld, waarin de deelnemende organisaties zich in concrete termen verbinden aan de zichtbaarheid en passende activiteiten en ondersteuning te organiseren voor en met LHBTIQA+ mensen met een verstandelijke beperking. Deze alliantieverklaring zal op coming outday, op 11 oktober, tijdens een feestelijke ontmoetingsdag bij Philadelphia in Amersfoort, worden ondertekend door de aangesloten zorgaanbieders, in samenwerking met het COC Midden Nederland. Iedereen die de doelgroep een warm hart toedraagt is van harte welkom! In de bijlage vind je het programma en de activiteiten van die dag.
Categories: Nieuws