Theater Oester speelt 24/25/26 Juni een voorstelling over de LHBTI+-geschiedenis van Utrecht, en wel in de Michaëlkapel van de Domtoren. Daarnaast organiseert Theater Oester in samenwerking met QueerUstories een roze stadswandeling en een expositie over Queer Utrecht.

In 2022 bestaat onze stad Utrecht 900 jaar. Wat zouden de muren van onze stad ons vertellen over  de LHBTI+ personen zich de afgelopen 900 jaar door onze stad bewogen, hoe hebben zij elkaar weten te vinden en hoe kregen zij steeds meer een zichtbare plek in onze stad?

De spelers van Theater Oester nemen het publiek mee op reis langs hoogte- en dieptepunten uit de Utrechtse LHBTI+ geschiedenis. Van de sodomieprocessen tot de eerste Canal Pride, van demonstraties tot Midzomergracht, Theater Oester laat zien hoever wij op het gebied van LHBTI+-emancipatie zijn gekomen en welke strijd we nu nog vechten. Tegen welke muren lopen wij nog op en hoe open-minded zijn wij eigenlijk zelf?

Theater Oester neemt onze geschiedenis en zichzelf in deze voorstelling eens grondig onder de loep.

Koop nu tickets via: https://www.ticketkantoor.nl/shop/admkp of www.theateroester.nl

Vrijdag 24 Juni 20.30

Zaterdag 25 Juni 17.30 en 20.30

Zondag 25 Juni 17.30 en 20.30

(stadswandeling op zaterdag en zondag om 16.00 en 19.00)

TheaterOester bij COC Midden-Nederland

Steun theater Oester via de onderstaande link: https://www.doneeractie.nl/als-de-muren-konden-praten/-63668

Bij een donatie onder de 50 euro worden onze partners genoemd in ons programmaboekje (met een QR code) en op onze website. Bij een donatie van meer dan 50 Euro ontvangen partners daarnaast twee vrijkaarten voor de voorstelling. Bij een donatie van 100 Euro ontvangen partners twee vrijkaarten voor de voorstelling + roze stadswandeling. Daarnaast is het mogelijk onze verplaatsbare expositie (5 rolbanners) te lenen voor een event.
Categories: Nieuws