Wat is jouw naam?
Annika

Welke rol heb jij binnen jouw werkgroep?
Ik help als vrijwilliger met de meet-up’s! 

Wat zijn jouw taken?
Voor de meet-up’s zelf; de ruimte voorbereiden, mensen welkom heten, kletsen met meerdere mensen die komen. En natuurlijk helpen met opruimen. Daarnaast ontwerp ik ook mooie Instagram posts, flyers enzovoort. 

Hoeveel uur besteed jij aan jouw rol in jouw werkgroep? 
Ik denk ongeveer 10 uur per maand, bestaande uit: overleggen, ontwerpen en de meet-up zelf.

Met wie heb jij vanuit jouw rol contact ?
Vooral met iedereen van spACE zelf: Eline, Marcella en Eefje. Wij zijn nog redelijk nieuw als werkgroep en ik leer COC Midden-Nederland steeds beter kennen. Binnenkort gaan we bij de werkgroep PLUC een kleine presentatie geven over aseksualiteit en aromantiek en ook vertellen over spACE.

Kun jij vertellen hoe de afgelopen maand eruit heeft gezien op het gebied van COC-werkzaamheden?
Ik ben vooral bezig geweest met de flyer voor onze meet-up’s. Daarnaast hebben we ook nog andere uitingen op de planning staan (zoals stickers) om de zichtbaarheid van spACE en daarmee ook aseksualiteit en aromantiek te verbreden. Verder ben ik nu bezig met het voorbereiden voor de presentatie die we bij PLUC gaan geven.

Wat zijn jouw hoogtepunten binnen de werkgroep?
De eerste meet-up vanuit COC met spACE. Dat was oktober 2023! We hadden een taart met ons prachtige logo! En we hebben nu een vaste plek waar iedereen die komt diens verhaal kwijt kan. Het voelt voor mij als een veilige plek waar ik me begrepen voel. En ik hoop dat ik dit als vrijwilliger ook kan geven aan iedereen die naar de meet-up’s komt.

Zou jij meer mensen oproepen om vrijwilliger te worden? Zo ja, waarom?
Ja! Als je graag iets bij wilt dragen aan zichtbaarheid van de Queer community en iets moois wil/kan doen voor een ander dan zou ik dat zeker aanraden. Er zijn natuurlijk ook opties om vrijwilliger te worden als je wat minder tijd of energie hebt! Alle handjes zijn ontzettend welkom!

Zou jij meer mensen oproepen om lid te worden? Zo ja, waarom?
Ja, zeker! Het is áltijd een goed idee om de queer community te steunen. 

Wil je verder nog iets kwijt?
Ik hoop op meer mooie meet-up’s en activiteiten met spACE. Dat we met spACE een veilige haven en space 😉 kunnen creëren voor aro en of ace mensen. 

 

De maand van. spACE bij COC Midden-Nederland

Categories: Nieuws