Sinds 2024 start COC Midden-Nederland met een nieuwe serie blogs van en over onze vrijwilligers. Heb jij altijd al een kijkje in de keuken willen krijgen in het diverse werk wat onze vrijwilligers verrichten? Dit is je kans! Afgelopen maand kon je de maand van.. Pelle al lezen! Wij hebben veel leuke en positieve reacties mogen ontvangen, leuk! Deze maand de beurt aan.. Mels (algemeen bestuurslid)!

Ben jij benieuwd naar het verhaal van Mels (algemeen bestuurslid)? Lees dan gauw verder! Veel lees plezier.

Wat is jouw naam?
Mels, op werk kennen mensen mij ook als Mike. Mels is de naam die ik in privé graag gebruik, omdat ik het een lekker non-binaire naam vind.
Welke rol heb jij binnen jouw werkgroep/bestuur?
Ik mag algemeen bestuurslid zijn tussen die gekken! 
Wat zijn jouw taken?
Ik houd mij bezig met de werkgroepen die in mijn portefeuille horen die ook gematched zijn op interesses. Zo ben ik verantwoordelijk voor gendercafé en je raadt al waarom als je het antwoord op vraag 1 gelezen hebt.

Hoeveel uur besteed jij aan jouw rol in jouw werkgroep/bestuur?
Nou uhm, toch wel zo´n 10 uur per week. Maar er zitten ook wel weken bij dat het meer en minder is natuurlijk. 

Met wie heb jij vanuit jouw rol contact (denk hierbij aan samenwerkingspartners, andere werkgroepen van COC MNL)?
Ik heb regelmatig contact met de gemeente om te brainstormen over bijvoorbeeld het thema sport. Collored Collective en Stichting Prisma zijn ook partners met wie ik contact heb. En niet te vergeten mijn werk (betaalde baan) waarvan ik de huidige naam niet ga noemen even lekker, want de nieuwe naam komt eraan! 


Kun jij vertellen hoe de afgelopen maand eruit heeft gezien op het gebied van COC-werkzaamheden?
Ik heb voornamelijk kwartaalgesprekken gevoerd met de werkgroepen om de samenwerkingen te optimaliseren. Verder heb me beziggehouden met een onderdeel van de regenboog monitor, als je niet weet wat dit is, check de website! Ook mag ik meedenken met de PRIDE boot, Bingo en zullen er twee evenementen zijn die ik dit jaar mag organiseren….. je hoort dit vanzelf! 

Wat zijn jouw hoogtepunten binnen de werkgroep/bestuur?
Het hoogtepunt voor mij is de kwetsbaarheid die het de bestuursleden met elkaar konden delen. Dit bracht mij tot nieuwe energie in mijn rol en meer verbinding met de rest van het bestuur. Ik vind het ook lekker dat ik kan clashen met een collega, gegrond de discussie aan kan gaan en af kan maken om vervolgens weer door te gaan met vergaderen en daarna te borrelen. Zonder wrijving geen glans, zingt Tabitha ook. 

Zou jij meer mensen oproepen om vrijwilliger te worden? Zo ja, waarom?
Ja natuurlijk, vooral als je het niet doet voor jezelf. Tuurlijk mag je het ook voor jezelf doen, maar vrijwilligerswerk heeft ook een concept van ‘voor een ander er zijn’ en activisme. Ik werk al jaren als vrijwilliger en om eerlijk te zijn doe ik dit niet omdat het meer wil werken. Ik doe dit, omdat vanuit mijn activistisch hart en ik wil beweging maken. Ik heb gesolliciteerd voor het bestuur vanwege het feit dat ik het “te wit” vond en ze wel wat kleur konden gebruiken (met alle respect zeg ik dit). Ik hoop dat ook dat ik dit toevoeg, dat is in ieder geval mijn streven. Meer intersectionaliteit, meer bewustwording.

Zou jij meer mensen oproepen om lid te worden? Zo ja, waarom?
Uiteraard. We blijven een vrijwilligersorganisatie en hebben de leden nodig om het werk te kunnen leveren. Ook vind ik het belangrijk dat de leden hun stem uitbrengen, bij een ALV. Waarom? Omdat je inspraak hebt!

Wil je verder nog iets kwijt?
Ja dat wil ik wel. Ik wil toch even benoemen dat er de laatste tijd veel gebeurt in de wereld; oorlogen, polarisatie en incidenten. Dit kak natuurlijk en ik zou willen zeggen dat als je invloed hebt (door middel van demonstreren, inzamelen, vragenstellen om polarisatie te bewegen, een incident melden, etc.) oefen die dan uit. Claim je ruimte waar het kan. En mocht dit niet lukken, wie weet lukt het je samen… #HartjeHartje

De maand van. Mels bij COC Midden-Nederland

Categories: Nieuws