Deskundigheidsverklaring voor Trans en non-binaire personen in de gemeente Utrecht worden vanaf heden vergoed!

Published by COC Midden-Nederland on

Mijlpaal voor de gemeente Utrecht! 

Dankzij de raadsvragen van BIJ1 Utrecht en Partij voor de Dieren Utrecht, van donderdagavond 23 februari, bevestigde Burgermeester Sharon Dijksma van de gemeente Utrecht dat inwoners van de gemeente Utrecht die hun geslacht willen laten veranderen en daarvoor een deskundigheidsverklaring nodig hebben, deze in de toekomst niet meer zelf hoeven te betalen. 

COC Midden-Nederland is waanzinnig trots op deze mooie stap en ziet de gemeente Utrecht als voorbeeld voor vele andere gemeente in haar werkgebied en daarbuiten.

“Trotser dan trots!  Hiermee laat de gemeente Utrecht zien dat zij meedenken en haar inwoners willen ondersteunen. Daarnaast is dit ook een prachtige stap voorwaarts in de toegankelijkheid van de gemeente.  Het aanvragen van een deskundigheidsverklaring kost € 250,00 euro en is niet voor iedereen te betalen. Naast het feit dat wij vinden dat deze überhaupt overbodig is. Door de kosten voor deze verklaring, nu deze nog nodig is, voor eigen rekening te nemen laat zien dat de gemeente er echt wil zijn voor Trans en Non-binaire personen! Wij zijn de indieners van de raadsvragen van BIJ1 Utrecht en Partij voor de Dieren Utrecht dankbaar voor het indienen van deze vragen.” Aldus Laura van Nieuwenhuijze, voorzitter van COC Midden-Nederland.

COC Midden-Nederland was reeds achter de schermen begonnen aan een actie om deze prachtige stap van de gemeente Utrecht in de regio extra kracht bij te zetten. 

Categories: Nieuws