Op zaterdag 4 mei 2024 legt COC Midden-Nederland samen met Stichting PANN een krans tijdens de dodenherdenking in Utrecht. Zij leggen de krans namens alle LHBTIQ+ organisaties in Utrecht.
U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de stille tocht en het defilé langs het monument. Na de toespraken en de kransleggingen is er nog gelegenheid tot napraten in café Kalff. COC Midden-Nederland bekostigd uw eerste drankje. Wilt u uzelf na afloop in café Kalff melden bij Laura en/of Mels? Dan ontvangt u een muntje.
Programma Utrecht:
Verzamelen COC MNL en Stichting PANN | café de Tussentijd
18.30 uur
Gezamenlijk lopen naar het verzamelpunt voor de Stille tocht: Pieterskerkhof/Achter st. Pieter
18.45 uur
Start stille tocht
19.20 uur
Toespraken/ 2 minuten stilte
19.50/20.10
Defilé langs monument/ Kranslegging COC MNL (Mels) – PANN (Maartje)
20.10/20.30
Na borrel Café Kalff (COC MNL/PANN)
20.45 – 22.00
Daarnaast attenderen wij u graag op de herdenkingen in Amersfoort en Nieuwegein:
Programma Amersfoort:

De Stille Tocht start op zaterdag 4 mei om 18.45 uur vanaf Kamp Amersfoort aan de Loes van Overeemlaan. Voor degene die het prettig vinden om met elkaar de Stille Tocht te lopen; verzamelen we om 18.15 bij de toegangspoort/deuren van Kamp Amersfoort. Vanaf Kamp Amersfoort wordt de Stille Tocht gelopen naar begraafplaats Rusthof, hier wordt door middel van toespraken en twee minuten stilte, stil gestaan bij alle verliezen. Mede namens COC Midden-Nederland zal stichting Kei Roze een kranslegging verzorgen. 

Graag nodigen wij jullie aansluitend ook uit voor het jaarlijkse Herdenkingsconcert van de gemeente Amersfoort. Dit jaar zal het concert verzorgd worden door het roze koor van Amersfoort Roca Rosa. Het concert start om 21.00 uur in de Sint Franciscus Xaverius Kerk, aan ’t Zand 29 in Amersfoort.

 

Programma Nieuwegein:

De 4 mei-herdenking 2024 start om 19.00 uur in De Bazuin (zaal open om 18.30 uur). De avond begint met een herdenkingsbijeenkomst in De Bazuin, aan de Nedereindseweg 4 in Nieuwegein. Deze bijeenkomst is vrij toegankelijk. Na de bijeenkomst lopen we samen in een stille tocht naar het monument aan de Nedereindseweg, waar we de officiële ceremonie houden, de twee minuten stilte gevolgd door een toespraak van burgemeester Marijke van Beukering. Na afloop kan iedereen die het wil een krans of bloem neerleggen. Ook zal er namens COC Midden-Nederland een krans worden gelegd door o.a. Gerben Horst. Daarnaast bent uitgenodigd voor een vrijheidsmaaltijd op 5 mei 2024. Meer informatie en aanmelden treft u door op deze link te klikken. . 

Wij hopen u op 4 mei 2024 te treffen bij één van de herdenkingen.

Categories: Nieuws