Werk je in Utrecht, als professional of vrijwilliger met ouderen? En streef je naar een inclusieve invulling van je werkzaamheden? Of ben je op een andere manier bij ouderen betrokken? Je bent van harte welkom op het LATER Symposium Utrecht-Stad op maandagmiddag 11 december 2023 in ZIMIHC Theater Zuilen.

Maak tijdens een informatieve en interactieve middag vol sprekers, video’s en workshops kennis met de doelgroep ‘Regenboogouderen’ en krijg praktische handvatten aangereikt om LHBTIQ+ ouderen een veilige omgeving te bieden.

Het LATER Symposium Utrecht-Stad richt zich primair op professionals uit Utrecht die in de uitoefening van hun beroep met ouderen te maken hebben. Bijvoorbeeld in de zorg- en welzijnssector, bij de lokale of regionale overheid, in de woonsector of in dienstverlenende beroepen. Maar ook voor vrijwilligers, studenten en andere personen die met ouderen werken (of gaan werken) is het symposium interessant.

Het programma bestaat uit twee plenaire delen gepresenteerd door Han Bosman, met onder meer sprekers, zoals John de Wit (decaan diversiteit van de Universiteit Utrecht), videoportretten van Utrechtse regenboogouderen en muziek van ‘Aal Goud?’ en een deel met inspiratiesessies in kleinere groepen.

De globale programma-indeling ziet er als volgt uit:
12.30 uur – Registratie en inloop bezoekers
13.00 uur – Plenair programma deel 1
14.00 uur – Inspiratiesessies ronde 1
15.00 uur – Pauze
15.20 uur – Inspiratiesessies ronde 1
16.20 uur – Plenair programma deel 2
17.00 uur – Borrel & netwerk moment
18.00 uur – Einde evenement

Oprichting Utrechtse Alliantie Regenboog 50+

Op het symposium richten Utrechtse partners (Buurtteams, Careyn, COC, DOCK, NIZU, Roze 50+, U op Leeftijd) de Utrechtse Alliantie Regenboog 50+ op die streeft naar goede ondersteuning voor deze vaak kwetsbare doelgroep.

In de foyer van het theater is tijdens het symposium de tentoonstelling ‘LATER’ te zien, met portretten en levensverhalen van regenboogouderen uit heel Nederland.

Deelname is gratis na inschrijving via het aanmeldformulier op deze pagina.

Later2 bij COC Midden-Nederland Later1 bij COC Midden-Nederland

Categories: Nieuws