Zaterdag 14 oktober keert de Utrechtse Walk of Love, een kleurrijke demonstratie, terug na enkele jaren van afwezigheid. Met een 25 meter lange regenboogvlag zal om 13.30 uur worden gestart vanaf het Klokkenveld in de wijk Ondiep. De organisatoren hebben voor deze startlocatie gekozen vanwege de liefdevolle respons van de buurtbewoners na vervelende reacties op regenboogvlaggen eerder dit jaar.

Organisatoren Utrecht Queer Culture Festival en COC Midden-Nederland willen met de tocht uitstralen dat liefde sterker is dan haat. “Met de Walk of Love vieren we de liefde in al haar diversiteit. Helaas is dat voor veel mensen in onze gemeenschap lang niet altijd de realiteit. We hopen dat iedereen die onze boodschap omarmd met ons meeloopt zaterdag”, aldus Simon Timmerman namens het Utrecht Queer Culture Festival.

Van Ondiep naar het Domplein
Mensen die mee willen lopen worden om 13.30 uur verwacht op het Klokkenveld in de wijk Ondiep. Vanaf daar zal de stoet zich vormen met een 25 meter lange regenboogvlag. Deelnemers mogen zelf ook vlaggen of bordjes meedragen. De lopers zullen muzikaal worden ondersteund. Vanaf het Klokkenveld gaat de tocht een klein stukje door de straten van Ondiep om vervolgens via de Laan van Chartroise en Omloop richting Oudenoord te gaan. Via de Monicabrug wordt er via de St Jacobsstraat de nieuwe regenboog oversteek gepasseerd. Vanaf daar gaat de tocht verder over de Lange Viestraat tot aan het Janskerkhof en vanaf daar richting het Domplein. Bij het Utrechtse homomonument eindigt de tocht. De exacte route is hier te vinden: ROUTEKAART WALK OF LOVE 2023

 

1694000661538 bij COC Midden-Nederland

Categories: Nieuws