En de winnaar is…. Gefeliciteerd What You See Festival met het in ontvangst nemen van de Regenboogpluim 2024!

What You See is een kunstenfestival over gender en identiteit. Hier zie je werk van kunstenaars die niet of nauwelijks in Nederland te zien zijn, uniek samengestelde programma’s, onverwachte pop-upvoorstellingen, gratis expo’s en meer. Maar What You See Festival is vooral een uitnodiging om samen te komen, om anderen te ontmoeten, om je eigen aannames en vooroordelen onder de loep te nemen. Samen met kunstenaars en publiek creëren zij een gezamenlijke zoektocht naar een inclusievere samenleving.

Sinds 2018 is het What You See Festival niet meer weg te denken in Utrecht! “Wat What You See zo uniek en mooi maakt is dat zij zoveel mogelijk verschillende mensen samen brengen. Mensen vanuit de gemeenschap, maar ook vooral daarbuiten.“ begint Laura van Nieuwenhuijze trots te vertellen. 

COC Midden-Nederland is trots op het What You See Festival en draagt dit festival een enorm warm hart toe. Juist door in de verharding van de samenleving, mensen weten te prikkelen en te blijven bereiken door dit prachtige kunstenfestival over gender en identiteit is ontzettend belangrijk! Dit festival draagt bij aan de acceptatie en emancipatie omtrent onze kleurrijke regenbooggemeenschap.

“Het is te gek om te zien hoe Vincent en het hele team zich hiervoor inspant, motiveert en enthousiasmeert, en wat zij weten te bereiken na een prachtige voorstelling. Ik mocht in de afgelopen jaren ook met veel plezier enkele voorstellingen bezoeken en heb er zelf ook veel van mogen leren. Met ontzettend veel enthousiasme breng ik hetgeen wat ik heb mogen leren weer over aan anderen.” aldus voorzitter Laura van Nieuwenhuijze.

Door de enorme vraag om te voorstellingen en exposities te bezoeken, blijkt ook hoe belangrijk dit festival voor vele Utrechtse Queers is. Voor alle inzet verricht door het gehele team van het What You See Festival en de impact die dit festival heeft in het Utrechtse, gaat de pluim van 2024 volgens COC Midden-Nederland naar What You See Festival.

WYS Festival Winnaar Regenboogpluim 2024 bij COC Midden-Nederland
(v.l.n.r. Rick Busscher (zakelijk producent WYS), Laura van Nieuwenhuijze (voorzitter COC Midden-Nederland) en Vincent Wijlhuizen (zakelijk directeur en mede-oprichter).

“Het is altijd spannend om zo’n mooie opsteker geheim te houden, de Utrechtse Queer wereld is klein. En je wilt natuurlijk dat de pluim als een totale verassing binnenkomt. En dat is weer gelukt! Waanzinnig om te zien met hoeveel plezier en enthousiasme Vincent en Rick de pluim in ontvangst hebben genomen!” Voegt Laura van Nieuwenhuijze toe.

“Wat een enorme en onverwachte eer om de Regenboogpluim in ontvangst te mogen nemen. Al 7 jaar werken we met hart en ziel met het hele team aan What You See Festival. Een festival wat gender, seksualiteit en identiteit bevraagt, bespreekbaar maakt en nieuwe perspectieven toont, waar we van uitroeptekens vraagtekens maken. Helaas lijken de rechten van de LHBTIQA+ gemeenschap meer onder druk te staan dan ooit. Daarom bouwen we de komende jaren, samen met kunstenaars, activisten, publiek en de stad, door aan dit bijzondere festival in Utrecht. En komend najaar, van 14-17 november, zal het festival urgenter zijn dan ooit.” Aldus een trotse winnaar Vincent Wijlhuizen.

Het festival is vanaf 14 tot en met 17 november 2024 te bewonderen in diverse Utrechtse theaters. Bezoek de website van het festival voor de volledige informatie:
Home – What You See Festival

LHBTIQAP+ helden aandragen voor de Regenboogpluim 2025 is nog niet mogelijk, binnenkort delen we hierover aanvullende informatie.  

Categories: Nieuws